Tentfeest

Elk jaar zorgt het bestuur van Plattelands Jongeren Voorne voor een van de eerste, al dan niet het eerste Tentfeest van het seizoen. Al sinds het jaar 1997 wordt er in de maand mei een tent neergezet op het weiland van familie 't Mannetje. Sinds 2009 wordt het traditionele tentfeest gecombineerd met de NK Gazonmaaierrace en later ook onze legendarische BoerenBrommerCross, het TrekkerBrekken, Trialbike demo's en dit jaar voor het eerst de PolderCross. Samen noemen we dit geheel de VoorneCross. In 2016 hebben we er voor gekozen de volgorde om te draaien dus dit jaar is de VoorneCross pas na het tentfeest op zaterdag.

Het opbouwen gaat uiteraard vooraf aan het feesten. Als de tent eenmaal staat wordt deze rijkelijk gevuld met taps, lichten, een bonnenbar, muziek en genoeg drank. Het opbouwen wordt door het bestuur en vrijwilligers gedaan.

Na een paar dagen opbouwen kan dan het feest beginnen. Rond een uurtje of 21:00 lopen dan ook de eerste bezoekers al over de nog droge houten vlonders in de tent. Nog geen twee uurtjes later is de tent vol en is de sfeer weer goed te proeven.

Het tentfeest is een jaarlijks ritueel en trekt altijd veel publiek. Door een centrale ligging is de tent goed te bereiken op de fiets, maar ook met de auto is geen probleem want er is zat parkeerruimte op de dijk. Klik hier voor een routebeschrijving

Bekijk hier de foto's van afgelopen jaar!