Oogstdag

Oogstdag PJ Voorne, 26 Augustus 2017 Kerhoekweg Tinte

Ook in het jubileumjaar 2017 organiseren wij, de Plattelandsjongeren Voorne, weer een Oogstdag rond de boerderij van de familie Boogert aan de Kerkhoekweg in Tinte. Evenals in 2007 en 2012 vormt de tarweoogst van verleden tot heden het hoofdprogramma van de dag. Het 1 hectare grote Maisdoolhof vormt een van de vele andere activiteiten, een stoom gedreven houtzagerij vormt een van de vele demonstraties!


‘Voor ieder wat wils’ is een term die de Oogstdag goed verwoordt. Het gehele terrein rond de schitterende stee van de familie Boogert wordt benut om een compleet dagje uit voor de hele familie aan te bieden. De entree wordt gevormd door een laan van standhouders die met hun bedrijfspresentatie de Oogstdag mede mogelijk maken. Op het erf van de boerderij is een horecaplein met eet- en drinkgelegenheden en waar het publiek vermaakt wordt met het ‘Rad van avontuur’ en optredens van shantykoor 3x Niks uit Heenvliet, een traditionele klompendans door enthousiaste PJ Voorne leden en een zanger/dj. Verderop richting de boerderijtuin zijn demonstraties van oude ambachten, een klucht door de toneelgroep van PJ Voorne en een Boerenmarkt met o.a. streekproducten.


Op het land rond de boerderij is er ruimte voor het grotere werk. Een show van nostalgische tractoren en nostalgische werktuigen, demonstraties met verschillende werktuigen en de demonstraties rondom de tarweoogst van verleden tot heden bieden het publiek volop kijk plezier. Voor de kinderen is er op het hele terrein van alles te beleven; o.a. het gigantische Maisdoolhof, ponyrijden, schminken, oudhollandse spelen en een draaimolen vermaken onze kleinste bezoekers.


Op de Oogstdag worden de winnaars bekend gemaakt van de grote verloting, waarvoor vanaf heden loten gekocht kunnen worden. De prijzenpot bestaat o.a. uit een fiets, gas barbecue en middagje varen op het Brielse meer incl. diner.


De Oogstdag wordt op 26 Augustus 2017 georganiseerd rond de boerderij van de familie Boogert aan de Kerkhoekweg 2 3234KE te Tinte van 10:00u-17:00u, de toegang is gratis.

Word lid van de facebook ‘Oogstdag Tinte’ en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen rond deze dag. Wilt u meedoen aan de Oogstdag met bijvoorbeeld uw nostalgische tractor of werktuig of deelnemen aan de Boerenmarkt (opgeven voor 1 Augustus), stuurt u dan een mail naar oogstdag@pjvoorne.nl of neem contact op met Frank Sjoukes (0640513022).