Inspiratie voor jouw Boerenbrommer!

In 2010 deden er 15 Boerenbrommers mee met de 1ste Boerenbrommercross. Verschillende creaties waren te zien op de crossbaan van de Mannetjes. Natuurlijk ging de meeste aandacht uit naar de apart gebouwde en opvallende gevaartes, maar er zaten ook technische constructies bij. Wat bijvoorbeeld te denken van de puch maxi met het Zundapp schakelblok?!


Het tweede jaar dat de BoerenBrommerCross georganiseerd werd, hadden 27 deelnemers zich aangemeld. Het enthousiasme zat er goed in en iedereen had een goed beeld waarmee gescoord kon worden bij de beeldschone vakjury. Van een reusachtige krat bier, de caravan van Bassie en Adriaan, een rijdend bed, een trekker met alles erop en eraan, tot fraaie zelfbouw creaties. De rijdende badkuip was weer van de partij, net als een tandem crossbrommer, 4 wiel zelfbouw voertuigen en noem maar op.

Uiteraard werd het in de loop van de jaren nog gekker dan voorheen. Kijk eens bij de foto’s, daar staan alle Boerenbrommers en zijn er vast en zeker inspiratiebronnen voor jouw Boerenbrommer.


Verder zijn er ideeën genoeg te vinden op internet, bijvoorbeeld op de site van de Zwarte Cross: Een vampier op een zwarte crossmotor en een speeltuinhuisje op een brommer; super gave gevaartes! In het programma Nitro Circus op MTV is te zien hoe ze over een crossbaan stuiteren met Romeinse strijdwagens: Een doorgezaagde kliko op wielen als karretje achter een crossmotor, inclusief gladiatoren! In Duitsland kennen ze een eigen variatie op het crossen met aparte voertuigen: de Hako Rennen. Bij deze crosses wordt er met tuinvrezen met daar achter een karretje over een parcours gescheurd; ook een kick idee!