Overzicht winnaars BoerenBrommerCross

De vetste cross van het land is de mix tussen creativiteit, techniek, stuurmanskunst en snelheid. Wie deze facetten beheerst maakt kans op een podium plaats na afloop van deze gruwelijk gave cross:


2016, 1 mei

Na een week vol regen hebben we op de eerste zondageditie van de VoorneCross ideaal weer!

Daarbij een record aantal van zowel crossers als bezoekers (in totaal 1400!!!) die zorgden voor een machtig mooie dag. Ook Renzo was er weer om samen met Nick Sterker trialbike demo's te geven!

Dit jaar was naast de 7e editie van de BBC ook nog eens de Poldercross. Een klein clubje deelnemers deelnemers reden met beide brommerklasses mee, maar in totaal hebben ruim 40 verschillende (Boeren)brommers over de baan gescheurd.


Uitslag 2016:

1ste Frits Sjoukes & Bryan Koornneef        Team Voorne

2de Martin Koornneef                                   Helikopter

3de Janne den Hond                                    Bloemenmeisje


2015, 2 mei

Het was ideaal weer voor de 6e editie van de BBC. Zoals ieder jaar waren er weer prachtige creaties op de baan. Dit jaar verzorgde Renzo Zoon met zijn spectaculaire Trialbike demonstraties, vermaak voor zowel jong en oud tussen de manches door. Ook het trekkerbrekken trok veel kijkers waardoor er een hoop mensen bleven hangen. Dat zorgde weer voor een gruwelijk gezellige sfeer.


Uitslag 2015:

1ste Olaf Bons & Martin Koorneef

2de Remco Verhoeve & Jaco Mol

3de Robbie Boogert


2014, 3 mei

Het was erg mooi weer, er waren veel bezoekers, veel deelnemers en er hing een ontspannen sfeer. Perfect voor een dag cross en feest! De boerenbrommercross had maar liefst 19 deelnemers met de bizarste creaties. Het NK gazonmaaierracen had veel deelnemers verdeeld over 3 klasses. Het trekkerbrekken had 7 deelnemers met prachtige oude en moderne trekkers. Kortom, een geslaagde dag!


Uitslag 2014:

1ste  Youke Uitenbroek                                 Kop van Youk

2de    Frank Sjoukes & Jeroen Sjoukes    De leugenbank      

3de    Olaf Bons & Martin Koornneef          Drekster


2013, 11 mei

Lekker zonnetje, veel wind en af en toe een bui. Dit jaar konden we alles aan, want de tent stond voor het eerst naast de baan! Een groot succes! Muziek in de tent van Robert Sand, live painting van de graffiti artiesten van Beware Streetartz en buiten de GazonMaaierRace, BoerenBrommerCross en de TrekkerSpelen. Maar liefst 19 deelnemers waagden zich op de goede strakke baan. Daarnaast zorgde de TrekkerSpelen voor hilarische momenten. 's avonds werd er stevig gefeest onder leiding van de band Kraakt Helder. Een groot succes!


Uitslag 2013:

1ste Remco Verhoeve en Jaco Mol              Team Shavepower

2de  Youke Uitenbroek                                     Drekway

3de  Elmert Uitenbroek                                    IJscoman


2012, 5 mei

Bagger en bagger vet was de baan te noemen. Toch waren er 20 brommers in de modder te bewonderen. Hilarisch was de tank van Jouke die echte schoten loste waar hij zelf nu gehoor schade aan overgehouden heeft! Het weer op deze Bevrijdingsdag viel tegen met een graad of 11. In een bom volle tent speelde ’s avonds AC/Dixie en Patatje Metal:


Uitslag 2012:

1ste Youke Uitenbroek           Legertank

2de  Jim Houweling                Bierdoppen

3de  Jaco Mol                           Pa Flodder


2011, 2 mei

Uitzinnige voertuigen tijdens de 2de BBC. Met 30 deelnemers een absolute topper! Met een temperatuurtje van 25 graden en een brandend zonnetje werd het publiek getrakteerd op een schitterende race met aansluitend een optreden van Robert Sand. ’s Avonds in de tent ‘CANVAS!’ en DJ Zjan!


Uitslag 2011:

1ste  Youke Uitenbroek      Trekker

2de   Jim Houweling            Bierkrat

3de   Olaf Bons                     New Kids Manta


2010, 1 mei

Tijdens de eerste BBC waren alle toeschouwers verbaasd en laaiend enthousiast over de 14 vehikels van de deelnemers. Na de regen van de ochtend was het ’s middags best aangenaam met een graadje of 15. ‘s Avonds in de tent ‘7 op de schaal van richter’.


Uitslag 2010:

1ste  Jeroen en Frank Sjoukes          Badkuip 

2de   Youke Uitenbroek                        Guus kom naar huus

3de   Jim Houweling                             Bierfles