Boerenbrommercross PJ Voorne

Tis misschien een rare benaming voor een cross op het eiland dat steeds meer beheerst wordt door  industrie, stadsmensen en gepensioneerde natuurliefhebbers… De benaming is te danken aan de vereniging achter deze cross: De Plattelandsjongeren Voorne. De benaming zegt iets over de vrijheid van deze cross. De cross is bedacht naar aanleiding van de eerste NK Gazonmaaierrace in Rockanje in 2009, het bestuur van toen der tijd stond langs de kant te kijken en dachten: ‘Wij willen ook die baan op!’ In 2010 werd de eerst Boerenbrommercross verreden.


Men neme een frame met een brommerblok, bouwt daar iets omheen dat niet gewoon is en zet er een berijder op die zichzelf ook niet serieus neemt. Men krijge een cross die ludiek is en iedere keer weer verbaasd. De Boerenbrommercross wordt verreden in combinatie met de NK Gazonmaaierracen en het tentfeest op de wei van de Mannetjes aan de Natersedijk.


Lauter ludiek is het doel, gruwelijk gaaf is de beleving!


Afhankelijk van het aantal deelnemers kunnen er nog verschillende klassen ingedeeld worden. Er wordt uitgegaan van het rijden van 3 manches. Uiterlijk 7 dagen voor de Boerenbrommercross krijgen de deelnemers verdere informatie. Meer informatie kun je krijgen bij Frank Sjoukes (06-40513022).