NK Gazonmaaierrace

Sinds 2009 worden de gazonmaaierracen in Rockanje georganiseerd. Dit is niet zomaar een race waar men leukweg met grasmaaiers rondjes rijden, maar dit is een heus onderdeel van het Nederlands Kampioenschap Gazonmaairracen. Dit is de tweede race van het jaar, in het kampioenschap waar op 13 verschillende locaties wordt gestreden om de landstitel. De NK gazonmaaierracen in Rockanje is de enige officiĆ«le race in Zuid-Holland en mede daarom razend populair in heel de regio.

Wat is een gazonmaaierrace precies?

Een gazonmaaierrace is een race op omgebouwde gazonmaaiers. Dit kunnen opgevoerde gazonmaaierblokken zijn, maar ook motorblokken uit racemotoren, afhankelijk van de klasse. In totaal zijn er vier klassen . Dit zijn de Super Standaard, Special C, Special B en Special A.


Elke klassen heeft zo zijn eigen eisen, welke onder andere met vermogen te maken hebben.

De gazonmaaiers kunnen maar liefst 100pk aan vermogen hebben en wel 70km/u op de baan halen. Moet je eens na gaan hoe hard deze op een rechte verharde weg zouden kunnen!

Wil je meer weten over de nk gazonmaaierracen, over het regelement, race locaties, uitslagen en veel meer. Ga dan naar www.gazonmaaierracen.nl