De beruchte VoorneCross is met jaarlijks 1000 bezoekers het grootste evenement dat de Plattelands Jongeren Voorne organiseren. Ieder jaar combineren wij dit met het Tentfeest aan de Natersedijk.

 

Op 13 mei organiseren de Plattelandsjongeren Voorne weer de NK Gazonmaaierrace aan de Natersedijk in Rockanje, het traditionele Tentfeest wordt dit jaar de dag voor de VoorneCross gehouden. Omdat er de laatste jaren steeds meer activiteiten rondom deze race worden georganiseerd, hebben de plattelandsjongeren een naam bedacht voor 't evenement: de VoorneCross!

 

8 jaar geleden waren de Gazonmaaierrace voor het eerst te gast in Rockanje voorafgaand aan het Tentfeest van PJ Voorne, dat al meer dan 20 jaar wordt georganiseerd. Vanaf het 2de jaar werd de Boerenbrommercross voor de lokale jeugd georganiseerd, waarna ieder jaar het feest iets meer werd aangekleed. De VoorneCross bied een vol festival programma: naast de NK Gazonmaaierracen en Boerenbrommercross is er ’s middags o.a Trekkerbrekken, een Trialbike demo en dit jaar voor het eerst de Poldercross!

 

De inschrijvingen voor de Boerenbrommercross en het Trekkerbrekken zijn inmiddels geopend, kijk voor het reglement en verdere info op pjvoorne.nl of zoek contact via brommercross@pjvoorne.nl.

 

Geschiedenis van het PJ Voorne tentfeest

Al sinds 1997 wordt er jaarlijks een tentfeest gegeven op het land bij familie 't Mannetje. Dit tentfeest is een steeds groter groeiend evenement welke 's avonds is. Sinds 2009 worden er overdag de NK Gazonmaaierrace gehouden. Dit sloeg zo goed aan bij het publiek en de media dat besloten is dit jaarlijks terug te laten keren in Rockanje. Om de pauzes op te vullen met een ludieke actie is in 2010 een heuze BoerenBrommerCross georganiseerd. Wederom was dit een succes bij publiek en media en is ook hier besloten dit jaarlijks terug te laten keren. Zo is het tentfeest in een paar jaar tijd een dag vullend evenement geworden.

 

Bekijk hiernaast de video en hier de foto's van 2015 om een indruk van de sfeer te krijgen!